«Δεύτερη ευκαιρία» για 5.000 άνεργους πρώην αυτοαπασχολούμενους

post
«Δεύτερη ευκαιρία» για 5.000 άνεργους πρώην αυτοαπασχολούμενους

Πρόγραμμα «δεύτερης ευκαιρίας» για 5.000 ανέργους πρώην αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις προκειμένου οι άνεργοι της συγκεκριμένης κατηγορίας να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα µόνοι ή μαζί µε άλλους.

Tο πρόγραμμα θα επιδοτεί από 12.000 μέχρι 36.000 ευρώ την επαναλειτουργία επιχειρήσεων που έκλεισαν στα χρόνια της κρίσης.
Επισημαίνοντας ότι επί της σημερινής κυβέρνησης έχουν δημιουργηθεί πάνω από 370.000 θέσεις εργασίας, αναφέρθηκε στο «πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» που θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορά «ανθρώπους οι οποίοι έκλεισαν την επιχείρησή τους, ήταν αυτοαπασχολούμενοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες και σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Θα επιχορηγήσουμε μέσω του ΟΑΕΔ περίπου 5.000 ανέργους προκειμένου να αρχίσουν ξανά την οικονομική τους δραστηριότητα».

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα μήνες. Μετά τη λήξη του δωδεκαμήνου, οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους για άλλους τρεις μήνες. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα επέκτασης του διαστήματος επιχορήγησης για δώδεκα επιπλέον μήνες.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο +302109577499.